Buizegem in alle straten

Buizegem in alle straten

Datum

Dinsdag 5 maart 2024 om 20 uur in ‘t Forum

Buizegem in alle straten.

Davidsfonds Edegem bracht in de loop van januari 2023 een nieuw boek uit: Edegem in alle straten. In dat boek werd ruim aandacht besteed aan de geschiedenis van de wijk Buizegem, zijn straten en erfgoed.

Auteur Pierre Hens werkte een lezing uit over de geschiedenis en de verklaring van de Buizegemse straatnamen. Bovendien schetst hij in zijn uiteenzetting de juiste historische context die nauw verband houdt met de geschiedenis van Buizegem. Ook nieuwe feiten en weetjes over de wijk Buizegem en die niet in het stratenboek zijn opgenomen, komen in zijn lezing aan bod.

Over straatnamen… met name

Grote Dries, Romeinse Put, Ernest Jouretlaan, Schapenweg, Buizegemlei, Jonkersaard, Hofgracht, Koning Albertlei, Kruisbeemd, Scheibeek… Die en nog veel andere straatnamen worden verklaard. Maar dankzij auteur Pierre Hens komen we die avond ook meer te weten over de fascinerende en interessante verhalen die achter deze straatnamen schuilen. Die bijzondere en onbekende anekdotes, die boeiende wetenswaardigheden, die verrassende maar ook dramatische gebeurtenissen weet hij  op een vlotte manier te evoceren.

Interactie…

Unieke beelden maken van die lezing ook een aantrekkelijk kijkstuk. Zo krijgen de aanwezigen ook een andere kijk op de meer dan 850-jarige (wijk)geschiedenis. Ook wordt het erfgoed dat het uitzicht bepaalt van straten uitvoerig besproken. En de aanwezigen krijgen ook de gelegenheid om de verhalen van Pierre aan te vullen met hun ervaringen en kennis.

Wij bieden jullie deze avond aan in samenwerking met Davidsfonds Edegem.

De toegang is gratis, en voor wie er nog niet geweest is, een gelegenheid om kennis te maken met ons vernieuwd wijkcentrum. Vzw ’t Forum biedt U een gratis drankje aan tijdens de pauze.

Buizegem in alle straten