Infoavond Hoplr en BIN Edegem

Infoavond Hoplr en BIN Edegem

Datum

Donderdag 10 maart 2022 - 19.30 uur

Image
Hoplr logo

Bent u bekend met Hoplr, een sociaal netwerk voor uw buurt?
Door middel van dit netwerk kunnen buren elkaar beter leren kennen.
Men kan spullen of diensten uitwisselen, babysitters zoeken, gereedschap lenen of uitlenen, hulp vragen aan buren, een idee lanceren of een algemeen bericht aanmaken.
Ook de gemeente kan van dit netwerk gebruik maken om haar burgers informatie te verstrekken maar heeft geen toegang tot het ledenbestand.
In onze wijk zijn er reeds meer dan 600 leden.
Wilt u er ook bij zijn? Hoplr is niet altijd door iedereen even gemakkelijk te gebruiken. Voor hen richten we, samen met het gemeentebestuur, deze avond in. 
 

Wij willen u het programma beter leren kennen en zullen alle mogelijkheden toelichten. Een verantwoordelijke van Hoplr nationaal zal al uw vragen beantwoorden. Alle leeftijdsgroepen zijn welkom. INKOM GRATIS.


 

Image
BIN Edegem

Diezelfde avond krijgt u meer uitleg over het Buurt Informatie Netwerk BIN. Ook hier is een wijk afdeling BIN-Buizegem, met meer dan 170 leden, actief als onderdeel van BIN Edegem. 
Freddy Nachtegaal, Algemeen BIN-co rdinator Edegem, zal klare uitleg geven over het doel van dit netwerk.
Het is zeker geen paramilitaire organisatie. Integendeel. Bij een inbraak of poging tot inbraak in de wijk, bij een onrustwekkende verdwijning of bij personen die zich verdacht gedragen, kan iedereen de politie Hekla verwittigen. Die oordeelt dan of het nuttig is een telefonisch bericht te sturen naar alle BIN-leden van de wijk. Zo kan iedereen kijken of er gezochte personen rondlopen in de wijk. Als dit het geval is, dan de politie verwittigen en zeker niet achter die persoon gaan lopen.
Samen met alle BIN-leden houden we onze wijk veilig.
De voordracht sluit aan op die van Hopler en ook hier is iedereen welkom.